békési csarnai házi pálinkafőzés

Békési Zoltán - Csarnai Erzsébet: Házi pálinkafőzés

párlatok készítése

 

 

Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Ár: 2900 Ft,-
Oldalak száma: 157 (38 ábra)

 

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető.

A pálinkához nem adható tömény vagy higított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."

Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén (könyvünk 6. fejezete) kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra (2. fejezet). A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés ( 3. fejezet ).

Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról az ötödik fejezet szól.

 

Megrendelésre az Ön otthonába, postán juttatjuk el! Kérem hívjon a +3630/937-6342 telefonszámon.

(postaköltség utánvétes csomagként: 1.365,- Forint, előre utalás esetén: 750,- Forint. Amennyiben az előre utalást választja e-mailben küldjük a számlaszámot, ahova a könyv vételárát és a postaköltséget utalni tudja.)